КАКВО Е МАШИНА ЗА БОЯДИСВАНЕ RSS

КАКВО Е МАШИНА ЗА БОЯДИСВАНЕ?

 

Машината за боядиване е помпа, която изтласква боя под високо налягане чрез маркуч за високо налягане към безвъздушен пистолет.  Когато спусъкът на пистолета се стисне, флуида се освобождава през дюза, която разбива боята на малки капчици. Машината за боядисване е позната още като машина за нанасяне на латекс, бояджийски пистолет, компресор за боядисване, система за боядисване, бояджийска машина и др. Различният размер дюза на пистолета на машината създава различна форма на струята - първата цифра е ъгълът на разпръскване - от 20 до 60 градуса, а втората е диаметърът на отвора в инчове. Машините за боядисване се делят основно на три групи - електрически бояджийски машини с мембранна помпа, електрически бояджийски машини с бутална помпа и пневматични машини за боядисване. За разлика от традиционните методи на нанасяне на бои с пистолет и сгъстен въздух или четка / валяк, машините за безвъздушно боядисване предлагат изключително висока производителност.

 

 

 

 

 

 

 

КОМПОНЕНТИ НА МАШИНАТА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ

 

1. Пистолет за машина за безвъздушно боядисване

2. Дюза

3. Държач за дюза

4. Уплътнители дюза

5. Дръжка пистолет

6. Филтър за пистолет за машина за боядисване

7. Маркуч за машина за боядисване

8. Ръкохватка

9. Горен капак на бояджийска машина

10. Всмукател

11.Скоба

12.Скоба

13.Маркуч

14.Скоба

15.Всмукател

16.Цедка

17.Клапан

18.Уплътнители комплект

19.Бутало

 

 

 

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА МАШИНАТА ЗА БОЯДИСВАНЕ

 

Машината за боядисване намира широко приложение за нанасяне на различни видове водоразтворими бои като латекс, лакове и други, върху гладки и структурирани повърхности. Машините за боядисване се използват за боядисване на стени, фасади, метални конструкции, халета, покриви и други. Основното им предимство е високата покриваемост и равномерното нанасяне, тъй като при този тип технология за процеса на пулверизиране не се използва сгъстен въздух. Машините за безвъздушно боядисване се използват в строителство за поддържане на вътрешни и външни търговски площи, в индустрията, корабостроенето, промишлеността и други. С бояджийските машини могат да се пръскат бои на водна основа, акрилни,  блажни бои, маслени, алкидни, базирани на емайл, емайл лакове, обикновени лакове , вар, грунд и  покривни мембрани и др.  

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДИМСТВА НА БОЯДЖИЙСКИТЕ МАШИНИ

 

  • Висока покриваемост и производителност
  • Ниски експлоатационни разходи
  • Намалява разходите за труд
  • Широк спектър на приложение
  • Възможност за работа с различни видове бои
  • Гладка работа без пулсации

Всички МАШИНИ ЗА БОЯДИСВАНЕ е сайт специализиран в продажбата на бояджийски машини. При нас ще намерите нови и употребявани машини за боя. Предлаганите нови бояджийски машини са от водещи производители като CIMEX, Graco и други. При нас ще намерите машини за боядисване с различен дебит.  В сайта всеки от вас, може да публикува обява за машини за боядисване втора употреба.